keskiviikko 8. elokuuta 2018

Maatyöt jatkuvat

Tunnelma tiivistyy tontilla. Viikon aikana kuoppaamme on ilmestynyt sorapatja. Eilisen ja tämän päivän aikana paikallinen yritys Teräspaalutus Tamminen on lyönyt maahan keskimäärin 30-metrisiä paaluja. Paalutuspöytäkirjan mukaan maan alle meni rapiat 1,3km teräsputkipaaluja.

Kotiräätälimme Harri kävi pystyttämässä kyltin tontin reunalle, joten viimeistään nyt kaikki tietävät, ketkä siihen rakentavat. Talon sijoitus tontilla alkaa pikkuhiljaa hahmottua, jos ei anna suurten maaaineskasojen haitata näkymää ja visioita. Tänään Pekko kävi lähes omin käsin kaivamassa sähkökaapelin maahan ja lähipäivinä saamme kytkettyä työmaasähkön tontille. 

Päätimme ottaa hieman tavallista suuremmat 3x35A pääsulakkeet, jotta mahdollisesti tulevaisuudessa esim. sähköauton lataus on helpompaa. Ensi viikolla alkaakin perustusten teko, jota seuraa tiivis viemäröintivaihe. 

Lämmitysmuoto on edelleen pohdinnassa. Alunperin taloon suunnittelimme ilmavesilämpöpumppua, mutta varsin hyvien argumenttien vuoksi olemme ehkä kuitenkin kallistumassa maalämpöön. Tästä lisää jatkossa, jos suunnitelmat ottavat tuulta alleen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti