torstai 28. kesäkuuta 2018

Piha ja puutarha

Monelle rakentajalle piha- ja puutarhasuunnitelma on se pakollinen paha, jonka valmistumista voi hyvin vitkuttaa useita vuosia talon valmistuttua. Tätä vaihtoehtoa ei meille suotu (hyvä niin), joten aikaisessa vaiheessa meidän oli löydettävä tyyliimme sopiva pihasuunnittelija ja -toteuttaja.

Tiinan kautta meidän oli ilo tutustua paikalliseen Rose Factoryyn ja Merja Naromaan. Ensimmäinen pihasuunnittelupalaveri pidettiin Tiinan toimistolla Ässä-tornissa. Palaverin tarkoitus oli haarukoida karkeasti toiveitamme pihan suhteen, mutta myös tutustua toisiimme, jotta löytäisimme mahdollisesti yhteisen sävelen.

Mitä Airon Neidon pihalta tulee löytymään?
- väriharmoniaa ja helppohoitoisuutta
- ei missään tapauksessa leikattavaa nurmikkoa
- kiveä ja vanhoja betonisia ratapölkkyjä
- monivuotisia kasveja ja pieni piilotettu hyötypuutarha
- kaksimetrinen supersankaripatsas tai jokin pienempi yllätys tarkkasilmäisille

Merja kuunteli meitä ja tarjosi omia näkemyksiään, joita hän oli kartuttanut vuosia opiskellen sekä Suomessa että ulkomailla. Hän vakuutti meidät ammattitaidollaan nopeasti, joten päätimme, että tästä yhteistyöstä tulee jotain mahtavaa. Pihasuunnittelutyön lisäksi Merja johtaa myös työn toteutusta tontilla, joten meidän tehtävälistamme supistuu huomattavasti.

Toinen pihasuunnittelupalaveri pidettiin eilen tontilla yhdessä Merjan ja hänen suosittelemansa, toisen paikallisen yrittäjän kanssa. Tällöin kuulimme myös, että ensimmäiset kasvit ja puut on tarkoitus istuttaa syksyllä heti taloelementtien ollessa paikoillaan, jotta kasvit pääsisivät juurtumaan kunnolla. Vaikea kuvitella, että pienestä hiekkaerämaasta voi tulla jotain kasvejakin läpi ja että tontin reunalla olevista lehtikuusista voisi olla johonkin muuhun kuin takkapuiksi. Tarkempia suunnitelmia ja hinta-arvioita tulemme saamaan kesän aikana.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti